måndag 23 mars 2009

Vatten.

Om ni inte visste det redan så är det något speciellt med barn och deras förhållande till vatten, och speciellt vattenpölar. Våra barn har spenderat helgen med att bokstavligt talat simma i vattenpölar, ackompanjerat av höga tjut av välbehag. Vad som slog mig då var hur olika barn uppfattar vatten beroende på dess form och sammanhang.

Love t ex, han har ett likgiltigt förhållande till vatten när det handlar om att släcka törst. Han tycker det funkar, men inte alls jämförbart med andra drycker, som mjölk, saft, läsk osv. När vi ändå är inne på vatten från kran så tycker han att vatten närmast kan liknas vid frätande svavelsyra då han ska tvätta händerna och kanske frLägg till bildamför allt munnen, men då han ska fylla vatten i glas, diska eller liknande så är vattnet fantastiskt mysigt och trevligt.

Likadant är det i situationer då man mer eller mindre vistas i vatten. När vi badar badkar trivs han gott, även om han aldrig skulle få för sig att doppa huvudet. Å andra sidan ställer han sig tveksam till badstränder, då han efter noggrant övervägande till sist doppar fötterna.

Vattnets jin och jang fungerar även vid regn. Han älskar att vara ute i regn om han har rätt utrustning, d.v.s. stövlar, regnrock, regnbyxor och en fräck sydväst, alt. huva. Om han däremot skulle få vatten på sig av en vattenspridare under sommaren framstår han som säker på att döden ett nära. Han lägger på ett ansiktsuttryck somär kusligt lik Carros när hon ser en geting. Lite dödsskräck i blicken så där.. ja, ni förstår.

Sen kommer vi då till den kompromisslösa kärleken till vattenpölar. Hoppa, simma, kasta saker i, gärna smaka lite av den brungråa vattenblandningen.. allt funkar! För mig som vuxen och tråkigt rationell individ verkar den här schizofrena inställningen till vatten något.. ologisk. Vatten är vatten, kan man ju tycka.. men det är det som är charmen med barn!? Allt är ologiskt och oförutsägbart.

Våren är på väg.. vi grillade igår! Vårens höjdpunkt, första grillningen.. snacka om livskvalitet. Siktar på att nytt rekord i år. Ska konsumera minst 40 kg grillkol. Det blir bra, allt blir bra. Nu är det utförsbacke, sommaren är på väg!

I fredags var vi på kalas, i lördags likaså för att se Robinson på kvällen. Fan, va killigt. Bo i ett träsk.. haha, där fick ni era jävlar! Igår hade vi besök av Micke o Johanna hela dagen. Vallade barn mellan pölar och snöborgar. Ikväll vinner aik.

Lite sommarmusik är på sin plats. Mr Green, Al Green.
http://www.youtube.com/watch?v=jfWPDGWP568

Inga kommentarer: