lördag 7 mars 2009

Jag måste ge Carro lite cred bara... vitt gör faktiskt gamla träfärgade grejer ganska mycket fräschare. Way to go, puddin'!

Helg!

Lördag, matchdag, bortbjudna och nyrika!

Vi tar det från början, och börjar med det tråkiga; Loves sjukdom. Igår var Love helt sänkt och hade i det närmsta tappat rösten helt, han pep som en fågelunge när han försökte trycka fram ett ord. Större delen av dagen var han tyst eftersom det var jobbigt för honom att prata. Dessutom hade han ont i halsen och feber. Likafullt var jag tvungen att släpa med honom till vårdcentralen för tungkoll. Väl där kollade läkaren upp hans status och det visade sig vara en förkylning, lite svullna halsmandlar men inget allvarligt. Ingen lunginflammation eller streptokocker (?), doktorn ordinerade vila... och det visade sig att 6års läkarstudier hade gett henne lite kompetens ändå.. idag mår han mkt bättre och rösten har nästan helt återvänt. Grymt skönt, det är jobbigt att se sina barn lida.. Nu får vi hoppas att Holly klarar sig, hon är inte rikigt samma glädjespridare som vanligt. Lite mer matt och hängig men frisk.. än så länge.

Nåja, nu till roligheterna! Kl 1400 prick kommer vår taxi (Micke) och hämtar mig och barnen för en middagsbjudning med hockey inkluderat i Kusmark, hör och häpna.. det ska bli festligt! Carro sluter upp när hon jobbat färdigt för dagen. Micke och Johanna är sköna personer och vi har jäkligt trevligt ihop... eller har haft iaf, vem vet. Det kanske blir gråt och tandagnisslan ikväll. Dessutom är Love och deras son Adrian (3,5) bra kompisar som saknat varandra ett bra tag nu. Synd att de bor långt bort i helvetet bara, det blir tyvärr alldeles för sällan vi ses. Men nu är det dags igen, och det ska bli jävligt trevligt. 

Dagen får ytterligare guldkant av att det, för en halvtimme sen, kom en kvinna från Piteå och köpte vår matsalsmöbel. Nu finns det kulor i familjen Bitén, tyvärr har vi ett haltomt vardagsrum och en taklampa som lyser upp en tom matta så det måste vi väl åtgärda.. Inköpsansvarige Wahlberg låter meddela att vi jagar en ny möbel, men än så länge har inget kontrakt skrivits. Den måste passa in i gruppen, man kan inte värva vad som helst, säger hon i ett uttalande. 

Måste få passa på att skryta lite, det klär mig ju ganska bra.. jag är fan världens bästa livskamrat. Beställde igår förhandsnummer av Leilas nya tidning åt min trolovade, efter tips av Johanna på hennes blogg. Hon blev minst sagt glad. Jag är fan bäst.

Det är alltså en bra dag på Kilgatan, trots den molninga gråa tillvaron utomhus.  Inte ens en förlust mot östgötarna (Linköping) kan ge smolk i bägaren idag, tror jag. Även om en seger och buttending på Jämtin hade fått molnen att skingras något ytterligare....

Min mor fyller 54 idag, måste passa på att ringa henne nu.. annars glömmer jag det, disträ som jag är.. Ha en bra lördag!

Fred.



Lite låttips:
Mary Gautier

Huck Notari