tisdag 24 februari 2009

En uppdatering om våra barn.

Barnen är i en helt fantastisk period nu, de är otroligt mysiga och gulliga mot varandra (äntligen.) och har börjat leka tillsammans.

Love har sina tvära raseriutbrott emellanåt. Det tar sig i uttryck genom att han skriker rätt ut då mamma och pappa är dumma i huvudet och inte låter honom få som han vill. Men det är inte ofta och han kommer över det ganska omgående, övrig tid är han mysig och busig och känns i övrigt ganska harmonisk. Jag misstänker dock att han blir dvärg. Han är 2 år och 7 månader och är 92 cm kort. Det känns som han stannat i växten nu, han har inte heller ökat i vikt. Så länge jag kan komma ihåg har han vägt 13-14 kg. Men det är väl inte konstigt med tanke på hur ojämnt han äter. Jag tycker dock att han äter bättre överlag på på slutet så han kanske sticker iväg igen.

Som det är nu är Holly snart lika lång som storebror, 14 månader yngre. Hon däremot, hon är lång för sin ålder. Holly är riktigt duktig på att prata, hon har ett bra uttal och är grym på att ta till sig nya ord. Hon säger redan korta meningar (även om jag inte kommer på någon nu) och kan räkna 6,7,8,9,11 och 1, 2, 3... Hon vet hur också hur Ä och Ö ser ut och låter. hon lär sig mkt att sin storebror, det märks. Storebror är grym på siffror, bokstäver och färger. A-Ö, 1-20 och sedan 10-tal till 100 och ett 10-tal färger är inget problem. Pappa är stolt över sina små genier! Till sommaren ska de "nördiga" tendenserna dock tvättas ur. Då ska Love få lära sig skateboarden, trehjulingen och sparkcykeln. Och nästa vinter är det skridskodags, och kanske längdskidor.

Så, det var en kort briefing om våra barn. Nu vet ni det!

Ikväll kan det avgöras, Skansen på bortais. 2p och slutspelsplatsen är säkrad. Jag har bra vibbar, tror på 2-2 eller 2-3. Att jag har bra vibbar brukar i själva verket innebära en förlust med minst 4 mål så det blir väl en rejäl utskåpning ikväll då.. ska till Micke och Johanna i Kusmark och se eländet. Undra om man kommer att få kaffe o kaka?

Solen lyser och det är en minusgrad ute... Barnen kommer att få en strålande dag på dagis! Pappa ska nu stänga dörren till kontoret, sätta på en fransk blandskiva och låtsas att det är juli.. vi hörs!